Planificare nunta

9 lucruri importante pe care să le ai în vedere când iți planifici nunta

 

În România și pe marele Internet sunt atât de multe idei despre cum să-ți organizezi nuntă, că te poți rătăci. Haideți să vă plimbăm virtual printre cateva elemente de care ar trebui sa tine cont cand va hotarati sa organizati marele evenient.

Alegerea locației

Alocați-vă o zi în care să stați pe net și să căutați doar restaurantul. Un ballroom, un conac, o gradină retrasă, sau cort, acesta trebuie să întrunească măcar 50% din nevoile voastre. Trebuie să vă placă atât amenajare interioară cât și exteriorul, mărimea sălii și evident prețul. După ce ați făcut o listă cu posibile locații, mai studiați-o încă o dată și începeți să tăiați, să faceți lista scurtă. Uitați-vă cu atenție la detalii, la cromatica sălii, la review-uri, întrebați-vă prietenii dacă au fost în acel local, apoi stabiliți întâlniri cu managerii de sala. Ascultați și ideile oferite de cei de la restaurant, au organizat atâtea evenimente încât sunt capabili să vă ofere sfaturi bune dar nu mergeți doar pe mâna lor, puneți-vă și voi amprenta. Faceți o lista cu dorințele voastre și includeți-le în contract. Este indicat să aveți un contract pentru serviciile pe care le alegeți. Pentru anul 2024, două locații interesante ne-au atras atenția în mod deosebit. The White Manor si Iris Oranjerie.

locatie nunta The White Manor

Biserica

Pasul doi, în opinia noastră este să vă alegeți Biserica unde veți primi taină căsătoriei, căci, să nu uităm, și asta este important. Alegeți biserica în funcție de apropierea de casă, de frumusețe, de mărime, alegeți în funcție de ce simțiți când intrați în biserică sau alegeți-o pe cea în care v-ați botezat. Nici această alegerea nu este o îndatorire simplă, dar e pe To do list. Vezi aici o lista cu biserici din București și împrejurimi

Biserica - 101 idei pentru nunta ta

Wedding planner sau eu însumi?

Este o întrebare care apare des în mintea mirilor. Pentru mulți ideea se concretizează și alegerea unui wedding planner cu care să existe chimie, îi asigură că obțin ce-i mai bun, fără prea multă bătaie de cap. El știe furnizori de încredere, are idei creative, știe ce-i la modă și ce-i musai să existe la o nuntă ca ea să aibă succes. Vă spunem, un wedding planner bun este neprețuit. Ne-am intersectat de foarte multe ori la evenimente cu Wedding Details și am ajuns la concluzia că sunt the best în acest domeniu.

Wedding Details - 101 idei pentru nunta ta

Trupe care fac podeaua să vibreze

Acum vine partea interesantă: Dj sau formație? Disco sau populară? ROCK? E bine să asculți la petrecere și muzică ta preferanța, dar asigură-te că și invitații o vor savura. Echilibrul e cheia. Unealta asta minunată YouTube, vă poate ajută să luați o decizie. Căutați formații de nuntă, soliști, Dj, cvartete și ce vă mai satisface gusturile, ascultați-i pe YouTube apoi după ce ați stabilit contactul cu ei, mergeți la un eveniment unde au ei program să-i auziți și live. E vital! De regulă și formațiile au DJ-ul lor care mixează în pauzele de cântare LIVE. Există însă și formații care nu fac pauză de live deloc, se rotesc în așa fel încât muzică să fie live toată seară. Mai este o practică, aceea de a asculta slow-music atunci când se servește mâncarea, ceea ce nu e greșit. Cine vrea mănâncă, cine nu, dansează cu soția! 😊 Trupa Feelings și Raluca Dan sigur vă ridică la dans.

Trupe care fac podeaua să vibreze - 101 idei pentru nunta ta

Ținuta

Și am ajuns pe teren minat, ROCHIA!! Sunt atât de variate modelele că mireasă, dacă nu știe exact ce vrea, se poate debusola complet. Și în acest caz vă sugerăm să cercetați pe internet până găsiți ceva ce vă place. Apoi neapărat să vă duceți la probă. Se poate să vă cunoașteți îndeajuns de bine formă corpului și să intuiți ce rochie vi se potrivește dar există și posibilitatea ca rochia visată, odată probată, să nu vă mai placă atât de mult. Succes!

Tinuta - 101 idei pentru nunta ta

Verighete și inelul de logodnă

Inelul de logodnă este pentru unele domnișoare, declarația supremă de dragoste. Pentru unele cu cât e mai mare cu atât mai bine. Sunt însă și femei care preferă o bijuterie discretă. Oricare ar fi preferințele, inelul de logodnă produce multă fericire atunci când este dăruit. Inelul de logodnă nu este singura bijuterie specială pe care o vei purta în ziua nunții tale, verighetă ar trebui să fie la fel de unică. În timp ce inelul de logodnă reprezintă o promisiune, verighetă sigilează acordul. Motivul pentru care verighetă este purtată pe mâna stângă datează din timpuri străvechi. Romanii credeau că vena din degetul inelar de pe mâna stângă duce direct la inimă. Datorită acestei credințe, ei au numit acea venă, „venă amoris” sau vena iubirii. În mod firesc, pentru a solidifica o uniune bazată pe iubire, așezau inelul pe acel deget pentru că semnifică iubirea noului cuplu. O reprezentare fizică destul de adorabilă a două inimi conectate, nu credeți? Verighete si inel de logodna - 101 idei pentru nunta ta

Buchet sau Coroniță

Buchetele minimaliste sunt declarația de dragoste făcută eleganței, ele sunt modalitatea perfectă pentru ca o mireasă să-și afirme stilul modern. Puteți încerca și buchete în forma unei coronițe dacă vă inspiră ideea. Florile uscate au fost una dintre cele mai tari tendințe florale din 2019 și ne așteptăm să continue și în 2020. Cuplurile sunt atrase de florile uscate datorită texturilor unice, a tonurilor romantice și a longevității lor. Florile populare sunt iarba de papmas, grâul dar și flori „tradiționale” precum bujori, trandafiri și frezii. Florile nuanțate sau pictate sunt de ceva vreme pe piața dar nu intraseră în atenția mireselor. Buchetele din flori pictate vor fi piesă îndrăzneață a nunții datorită tonurile bogate și neașteptate. Serendipity Atelier Design Floral vă va ajuta să obțineți buchetul perfect, căci ea stăpânește arta de a fi florist că nimeni alta.

9 lucruri importante pe care sa le ai in vedere cand iti planifici nunta

Nunta în aer liber

Orientează-te către o locație în aer liber. Acestea sunt mult mai permisive cu așezarea decorului, a meselor și a celor necesare. Sigur vei putea organiza nunta cu câte persoane îți dorești. Ia în considerare locațiile din afara orașelor, cu pădure, livezi, plajele sau spațiile special amenajate pentru evenimente în aer liber. Sunt deja furnizori care amenajează de zor pentru tine. Trebuie să ți însă cont că noaptea temperatura scade sau că există posibilitatea să ploua. Așa că, fii prevăzător!😊 Nunta in aer liber - 101 idei pentru nunta ta

Fotograf & Videograf

Rezervarea din timp a serviciilor de fotografie și videografie pentru o nuntă este extrem de importantă. În primul rând, asigură că veți avea un profesionist de încredere pentru a surprinde momentele speciale ale nuntii voastre. Fotografii și videografii buni sunt adesea rezervați cu mult în avans, așa că planificarea timpurie vă poate asigura că veți avea pe cineva cu experiență și cu un stilul care vă place. În al doilea rând, planificarea în avans vă oferă mai mult timp pentru a discuta și a planifica detaliile cu fotograful sau videograful ales. În plus, ajuta la evitarea stresului și a dezamăgirilor de ultim moment, oferindu-vă liniștea că un aspect esențial al nunții voastre este bine pus la punct. Cu o experienta de peste 10 ani in fotografia de eveniment Roberto Constantin | www.robertc.ro va sta la dispozitie. Recomandarea noastra pentru servicii de videografie este Sorin Grigore | videografescu.ro  

9 lucruri importante pe care sa le ai in vedere cand iti planifici nunta
9 lucruri importante pe care sa le ai in vedere cand iti planifici nunta 20

Daca ai bifat aceste 9 lucruri, este momentul sa-ti alegi si furnizorul pentru marturii. Si care poate fi ce mai graitoare marturie? Raspuns corect! O poza sau mai multe primite pe loc la eveniment. Fie ca este o cabina foto, un studio Booth sau cel mai nou trend Cover Magasine Booth, pe toate pe gasesti chiar aici la OMG! Cabina Foto. Scrie-ne sau suna-ne si povesteste-ne despre evenimentul tau, iar noi iti punem la dispozitie experianta noastra de peste 8 ani in acest domeniu pentru a lua cea mai buna decizie in alegerea photobooth-ului potrivit.