Wedding couple

11 Obiceiuri de Nuntă Demodate pentru Nunțile Urbane

Obiceiuri de nuntă tradiționale, odinioară esențiale, se transformă acum în stilul urban, adaptându-se la cuplurile moderne.

Explorăm 11 dintre acestea, acum înlocuite cu alternative mai adecvate mediului contemporan.

1. Furatul miresei

Furatul miresei

Furatul miresei, o tradiție în care mireasa este „furată” și „ținută ascunsă” până când mirele plătește o răscumpărare, este considerat de multe cupluri moderne ca fiind desuet și potențial stresant. În locul acestui obicei, cuplurile pot alege să includă momente distractive și interactive care să implice invitații, cum ar fi jocuri de societate sau activități tematice, care să adauge distracție fără a crea situații inconfortabile.

2. Barbieritul mirelui

obiceiuri de nuntă

Tradiția barbieritului mirelui, adesea realizată într-un mod teatral și public, este înlocuită în cadrul nunților urbane cu pregătiri mai private și personale. Mirele poate alege să petreacă timp de calitate cu cavalerii de onoare, pregătindu-se într-un mod relaxat și elegant, eventual la un salon de bărbierit sau într-un spațiu dedicat.

3. Întâmpinarea tuturor invitaților la intrare cu șampanie

Primirea invitatilor

În timp ce tradiția de a întâmpina invitații cu șampanie la intrarea în locația de nuntă este încă apreciată, multe cupluri moderne optează pentru abordări mai creative. Acestea pot include stații de băuturi unde invitații pot alege dintr-o varietate de cocktail-uri sau băuturi nealcoolice, sau chiar o primire tematică care reflectă stilul nunții.

4. Tortul de nuntă cu mai multe etaje

tort nunta
Tort nunta elegant

Torturile de nuntă grandioase, cu mai multe etaje, sunt înlocuite de opțiuni mai simpliste, dar elegante. Cuplurile aleg torturi cu design minimalist sau alternative creative, cum ar fi o selecție de prăjituri artizanale, pentru a reflecta gusturile personale și pentru a oferi o experiență culinară memorabilă invitaților.

5. Jartiere și aruncarea jartierei

Jartea nunta

Tradiția aruncării jartierei este considerată de multe cupluri ca fiind demodată și adesea incomodă. În locul acestui obicei, se pot găsi alternative mai moderne și mai respectuoase, cum ar fi un moment surpriză plăcut sau un joc interactiv pentru invitați.

6. Codul vestimentar black tie

black tie
wood tie

Nunțile contemporane adesea renunță la tradiționalul cod vestimentar „black-tie” în favoarea opțiunilor care reflectă mai bine personalitatea invitaților. Astfel, se creează un mediu mai relaxat și mai accesibil, care permite exprimarea individuală.

7. Superstitiile "poarta ceva vechi / ceva nou"

cercei mireasa
Superstitii nunta

Multe mirese moderne nu urmează literalmente tradiția de a purta „ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat, ceva albastru”, preferând să aleagă elemente ale ținutei conform stilului personal.

8. Marturii traditionale

marturii nunta
Walk-in Cover Magazine Booth

În locul obiectelor tradiționale, cum ar fi figurinele sau suvenirurile, cuplurile moderne aleg să ofere experiențe memorabile: de exemplu, cabine foto sau video unde invitații pot crea amintiri instantanee. Pozele obtinute de la cabina foto chiar sunt folosite in ultimii ani pe post de marturii iar invitatii s-au dovedit a fi mai incantati decat de saculetii cu bomboane sau borcanasele cu miere. Sau poate ultimul trend in materie de Photo Booth, ultima aparitie in 2024 ” Walk-in Magazine Booth ” . Click aici pentru detalii!

9. Mireasa care nu trebuie să fie văzută de mire înainte de ceremonie

Find the bride
First look wedding

Tradițional, se credea că este ghinion ca mirele să vadă mireasa în rochia de nuntă înainte de ceremonie. Astăzi, multe cupluri aleg să aibă o ședință foto înainte de nuntă, cunoscută ca „first look”, pentru a economisi timp și a captura momente intime înainte de agitația evenimentului.

10. Voalul lung

Voal lung rochie mireasa
wedding couple

Voalurile lungi, elaborate, sunt înlocuite de miresele moderne cu accesorii mai simple și mai confortabile, cum ar fi coronițe de flori sau voaluri scurte, ce se potrivesc mai bine cu un stil de viață urban și activ.

11. Dansul gainii

Dansul gainii nunta

Acest obicei implică dansul cu o găină ornamentală, cel mai adesea spre finalul nunții. Scopul acestui dans este de a aduce prosperitate mirilor și nașilor, simbolizând fertilitatea și belșugul.

Pe parcursul timpului, acest obicei a început să fie privit ca fiind mai puțin adecvat pentru o nuntă modernă, iar în prezent este tot mai rar integrat în programul nunții.

In concluzie, nunțile urbane se transformă, refuzând rigiditatea tradițiilor învechite în favoarea unui stil mai personal și autentic. Fiecare cuplu are libertatea de a alege ce tradiții să păstreze și ce inovații să adopte, creând astfel o zi de nuntă care reflectă în mod unic povestea și personalitatea lor.

Asadar daca vrei sa-ti suprinzi invitatii si sa fii in pas cu ultimele trenduri in materie de marturii sau device-uri menite sa le ofere invitatilor amintiri haioase de la nunta ta click aici si vezi ce se potriveste evenimentului tau!